tirsdag 23. september 2014

Vår sønns dåp

 
Vår minste sønn ble født i slutten av mai og vi har akkurat hatt dåp.
 
Dåpskjolen fikk vi strikket da vår eldste sønn ble født.
Han hadde lyseblått bånd.
Vår datter brukte den samme kjolen, og hadde da gammel rosa farge på båndet.
Denne gangen valgte vi en lys sølvgrå farge.
 
 
Bordet ble pyntet med speilfliser, vinglass som jeg snur opp ned og har lys oppå. Under selve glasset satt jeg små blå papir sko jeg har laget. Rundt glasset strødde jeg lyseblå plast diamanter.
Vi laget små gaveposer i stivt papir med bilde av dåpsbarnet og en liten hilsen fra han på baksiden til hver gjest. Inni la vi en liten sjokolade. Alle barna fikk hver sin flaske med navne etikett og sugerør. I tillegg laget vi til en liten aktivitetspose med en liten leke, farger og tegninger. 
Jeg laget også en banner med navnet hans som hang over buffeen, i samme blåfarge på arket som på resten av pynten og det samme båndet som jeg brukte på dåpskjolen.
Over gavebordet hang jeg opp en snor med bilder av dåpsbarnet i sort/hvitt.
Jeg laget også en dåpsminnebok, som jeg ba gjesten skrive en hilsen til dåpsbarnet. Denne vil vi ta vare på i minnekassen hans til han blir stor. Her har jeg også skrevet opp alle gavene han fikk.
Har dessverre ingen gode bilder av disse tingene akkurat nå.

Maten laget vi til selv. Vi hadde både varme og kalde retter.


Vi hadde laget etiketter på alle glass og små skilt ved alle de ulike rettene.  


Det ble mange eggehviter igjen etter is kake laging. De ble marengs. Vi laget også små sjokoladekjærligheter som vi pakket inn i blank folie.

Jeg har samlet opp noen barnemat glass. Disse brukte jeg til å ha gele og sjokoladepudding i. Festet på etiketter som jeg laget selv, sammen med en skje og litt av båndet som vi brukte både på dåpskjole og pynt i lokalet.


Prøvde meg på iskrem cupcakes. Her er alt spiselig. Barna i selskapet syntes dette var morsomt.

Her er hoved dåpskaken.
Jeg har bakt mange kaker i mitt liv, men ingen så avansert pyntet som denne. Det var ganske nervepirrende da vi sto på kjøkkenet dagen før dåpen og satt denne sammen. Mye kunne gått galt. men det gjorde det ikke. Heldigvis! Er veldig fornøyd med resultatet. Den ble akkurat slik vi ønsket og vi gjorde alt selv.
 
Sukkerbrødsbunn, jordbær mousse, jordbær og jordbærsyltetøy. Trukket med ekstra hvit marsipan. Blomster, klosser, baby og ramme er marsipan vi har farget selv. Rosene og rammen er håndlaget. Det eneste som ikke er spiselig her er selve bildet av babyen vår. Bildet er det samme som vi har brukt på invitasjoner og bordkort.
Størrelsen på kaken er 30x30 cm. Med en høyde på 7cm.
 
Vi klarte ikke helt å bestemme oss for pynt og type kake da vi skulle planlegge denne dåpen. Så det ble to dåpskaker. Den andre valgte vi å lage rund og med et litt mer lekent uttrykk.
Her brukte vi sjokoladekake, bringebær syltetøy og bringebær, i tillegg til sjokolade smørkrem.
Far i huset har laget skoene. Flink er han!
Størrelsen på kaken er 26 cm i diameter og med en høyde på 9 cm.
Trukket med ekstra hvit marsipan.

Det ble en del arbeid for å få alle detaljene på plass til denne dagen, men det var det verdt.
Vi hadde en flott dag sammen med familie og gode venner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar